6 Ekim 2016 Perşembe

YA DEVLET BAŞA YA KUZGUN LEŞE




Sevgili Gezmek Güzeldir Gurubu Mensupları,

İlkini geçen hafta gerçekleştirdiğimiz tiyatro buluşmamızın ardından şimdi yeni bir gösteride daha bir araya gelmek istiyoruz.

19 Ekim 2016 tarihli,  saat 20:00 daki gösterime sizleri de bekleriz.

ANKARA DEVLET TİYATROSU
Akün Sahnesi
19 Ekim 2016, Çarşamba 20:00


Yazan : ORHAN ASENA | | Yöneten : BENGİSU GÜRBÜZER DOĞRU


  

Bir taht… Tahtın büyüklüğünün altında ezilmek istemeyen bir yargıç, bir padişah, bir baba… Öbür yanda bir kaplan ve bir sırtlan… Ve onların arasında kalmış bir sultan, bir anne… Tahtın arkasında çekilen kılıçlar, hançerler ve konuşulan gizli sözcükler, gizli düşünceler… Kaplanın sırtlan gibi, sırtlanın da kaplan gibi bir karındaşının olması ve bir babanın ikinci defa aynı hatanın eşiğinde ...
 Bir taht… Tahtın büyüklüğünün altında ezilmek istemeyen bir yargıç, bir padişah, bir baba… Öbür yanda bir kaplan ve bir sırtlan… Ve onların arasında kalmış bir sultan, bir anne… Tahtın arkasında çekilen kılıçlar, hançerler ve konuşulan gizli sözcükler, gizli düşünceler… Kaplanın sırtlan gibi, sırtlanın da kaplan gibi bir karındaşının olması ve bir babanın ikinci defa aynı hatanın eşiğinde durması… Yılların yorgunluğunu taşıyan bir annenin nihayetinde evlatlarının arasında sıkışıp kalması… Tahtın gölgesinde boğulmamak için ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’ diyen ne ilk ne de son evlat onlar olacak! Ama bunu söyleyen ilk baba o olacak! 


Lütfen biletinizi almak için tıklayınız:  http://www.biletiva.com/seats/ANKARA-DT/258038




ANKARA DEVLET TİYATROSU
Akün Sahnesi
19 Ekim 2016, Çarşamba 20:00

8 yaş ve üzeri seyircilerimiz içindir.
 Yaş Sınırı
8 yaş ve üzeri seyircilerimiz içindir.
 Yazan
ORHAN ASENA
 Yöneten
A. SİNAN PEKİNTON
Kanuni Sultan Süleyman’ın iki oğlu/şehzadeleri ve Osmanlı töresi arasına sıkışan dramatik öyküsü Bir yanda atak, güçlü, töreye, geçmişe karşı duran bu uğurda yanmaya, kendi trajedisini yaşamaya hazır şehzade Beyazıt; diğer yanda sakin ve sabırla beklemesini bilen, Sarı Selim.
Bu iki güzide şehzadenin aralarında başlayan iktidar/taht yarışı ve yine bunların arasında kalan, sıkışan, acı çeken; anneleri Hürrem Sultan.
Ancak her şeyi belirleyen: Kim ne yönde adım atsa, bunun diğerinin yok olması anlamına geldiği, Osmanlıyı var eden, geleceğe taşıyan mutlak egemenlik anlayışı.
Öte taraftan tüm bunları dışarıdan şekillendirmeye çalışan, saray içinde entrikalar…

Hiç yorum yok:

Mavi Yeşil Karadeniz Turu