13 Haziran 2016 Pazartesi

DÜNYA FESTİVALLERİ




Sevgili Gezginler;
Hayatımız boyunca bir çok aktiviteye katılmışızdır ama birazdan okuyacaklarınız listemizdeki festivallerin en sıradışı olanları, Türkiyedekileri saymazssak  görmeniz deyarar var, öneririz. İşte Hayatınızda  sizi cevbedebilecek bir kaç  festivalden bazılarını siz  Gezmek Güzeldir gurubu olarak memmuniyetle yayınlıyoruz keyifli okumalar...




Albuquerque Geleneksel Balon Festivali 
 
Sıcak hava balonlarının bir araya geldiği dünyanın en büyük balon festivali olma özelliğine sahip olan Albuquerque balon festivali genellikle Ekim aylarında düzenleniyor.
 
Boğalardan Kaçış Koşusu, İspanya
Pamplona İspanya’da düzenlenen boğalardan kaçış koşusu her yıl 6-14 Temmuz tarihileri arasında düzenleniyor. Birçok insan, geleneksel hale gelen bu festivalde boğalardan tabanları yağlayarak kaçıyorlar. Kaçamayanlara ne olduğunu biliyorsunuz zaten.
 
Burning Man, Nevada
Ağustos ayının son haftasında başlayan bu etkinlikte Nevada çölünde buluşan binlerce insan, toplumsal kalıpların dışına çıkmak için bir araya geliyor.
 
Venedik Karnavalı, İtalya
Venedik’te 13. yy’dan beri düzenlenen bu karnavalda herkes çeşitli maskeler takıyor ve bu karnavalda en iyi maskeler seçilerek maske sahiplerine çeşitli ödüller verilir.
 
Cascamorras, İspanya
Baza, İspanya’da yapılan bu festivalin özelliği ise herkesin yağlanıyor olması; ama bizim bildiğimiz Kırkpınar yağlı güreşi gibi değil. Herkes birbirini yağladıktan sonra büyük eğlenceler düzenleniyor. Kulağa biraz garip gelse de her yıl 6 Eylül’de yapılan bu festival 500 yıldır devam ediyor.
 
Coachella Festivali, California
 Coachella’da her yıl müzik dünyasının en büyük isimleri bir araya gelmekle kalmıyor; aynı zamanda Hollywood’un da ünlü simaları bu festivalde boy gösteriyor. Hem ünlüleri görmek hem de müzik keyfi yapmak isteyenler için kaçırılmayacak bir etkinlik.
 
Dia De Los Muertos, Mexico City
Özellikle Meksikalıların kutladığı bu festival 1 Kasım’da düzenleniyor. Festivalin adının tercümesini yapacak olursak “ölülerin günü” diye çevirebiliriz. Bu festivalde ölen insanlar anılıyor ve insanlar çeşitli kıyafetlerle bu eğlencelere katılıyorlar.
 
Domates Festivali, İspanya
Her yıl Ağustos ayının son Çarşambası’nda düzenlenen Domates Festivali’nin tek amacı eğlenmek. İnsanlar bu festivalde birbirlerine domates atarak bir şekilde eğleniyor ve bu geleneğin başlangıcı ise 1945 yılına dayanıyor.
 
Glastonbury, İngiltere  
Kamp ve müziğin bir araya geldiği Glastonburt Festivali’nde bir müzik festivalinde olması gereken her şey bulunuyor. Bitmeyen konserler ve performanslar, arkadaşlarla kamp ortamı ve dahası…
 
Holi, Hintlilerin Festivali  
Renkler Festivali olarak da bilinen Holi, tüm dünyadaki Hindistanlılar tarafından her yıl kutlanıyor. Ev yapımı boyalarla sokaklar rengarenk bir hale bürünüyor ve Hintliler bu eğlencede Kış’ın bitişini ve Bahar’ın gelişini kutluyorlar.

Hiç yorum yok:

Mavi Yeşil Karadeniz Turu