11 Temmuz 2016 Pazartesi

Tatil öncesi göz atmanız gereken 20 kitap


Yıl boyunca herkes yoğun bir koşuşturmaca içindeydi. Yaz ile birlikte tüm bu yorgunluğun acısını çıkarmanın zamanı geldi. Nerede, nasıl geçirirseniz geçirin; tatillerin vazgeçilmezi kitap okumaktır, değil mi? İşte okuma listeniz için seçtiklerimiz:

İnanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuk...
İnanılmaz ama tam da günümüzde bu ülkede yaşayan kadınların kendi kendilerine sorduğu soruları bulacaksınız Havva’nın Üç Kızı’nda. Ve ilginçtir üç kadın kahramanda da kendinizden bir şeyler yakalayacaksınız. Hangi görüşte olursanız olun herkesin okuması gereken bir roman.
Tüyler ürpertici, soluk soluğa bir kovalamaca
Grangé yine şaşırtmadı bizi. Hem bu defa kara büyüler, ölümsüzlüğün peşinde koşanlar bile var. Lontano’yu iki günde okuyup bitireceksiniz.
Aşkın gözü kör mü?
Gülcan Özer’den, tam da yazın keyifle okunacak, elden bırakılamayacak şurup şeker bir kitap: Herkes Kendi Hayatının Kahramanı. Dili oldukça samimi, ayrıca özellikle ilişkiler hakkında “Ben bunu hiç bilmiyordum-düşünmemiştim” dedirten etkileyici tespitler yapacaksınız.
Hayatın kayarsa aşk sağlam kalır mı?
“Zoru sever, kolayı seçeriz çünkü düşmek kolay, cambazlık zor” cümlesi sizi yakaladıysa eğer Ceyda Sarıhan’ın kaleminden Cambaz’ı mutlaka okumalısınız. Akıl ile kalp arasında, iki adam iki aşk arasında, ihanet ile dostluk arasında, ölümle yaşam arasında, gerçek ile masal arasında geçen bu romanı elinizden düşüremeyeceksiniz.

Bridget Jones Türkiye’de doğsaydı kitabı bu olurdu!

Tatilde sizi kahkahalara boğacak sıcacık kitaplar okumak istiyorsanız o zaman Meriç Mekik’in yazdığı Ahh Kalbim ve Al Sana Aşk tam size göre. Çılgınlar gibi âşık, ama kafası pek karışık Aylin’in komik maceraları ile tatilinizi renklendirebilirsiniz. Hem mesajı da çok umut vaat edici: Aşktan asla vazgeçmemelisiniz!
Her şeyin her şeyle ilişkisi var
Mutluluk odaklı yazan Müge Çevik, şöyle diyor: “Evrende her şeyin her şeyle ve mutlulukla ilişkisi var!” Bugün sahip olduklarımızın yarınımızın neye benzeyeceğiyle, her türlü sağlık problemimizin duygusal durumumuzla, yaşadığımız her ihanetin, çektiğimiz her sıkıntının, kim olacağımızla ilişkisi olduğunu söylüyor. İlişkisi Var kesinlikle zihin açıcı bir kitap!
Kurumsal Köleler İçin Hayata Dönüş Manifestosu
Kurumsal hayatın sanal âlemlerinde yaşarken, kendimizi işimizden ibaret görürken neleri neleri gözden kaçırıyoruz. Nefes almayı bile unutuyoruz hatta! Yüce Zerey sanki Dövüş Kulübü’nün kurumsal hayat versiyonunu yazmış… Fabrika Ayarlarına Dön kitabında sanal kurumsal hayatı kazıyacak ve altındaki kırılgan, yalnız insanı göreceksiniz.
Hem katili hem maktulü yaralayan tek silah aşktır...
Kadınlar durmadan aşkı konuşuyor ama erkekler aşkı yazarken daha cesur.  Kinyas Kartal, Bu Aşk Sana Emanet’te aşkın otopsisini yapmış gibi. Zaten cerrahmış. Adım adım çözmüş aşkı.
Soru sormak özgürleştirir
İnsan ne çok soru soruyor hayatta kendine. Ama galiba asıl olarak sorular sorduğumuzda ilerliyoruz. Enver Aysever televizyonda konuklarına sorduğu kadar sert soruları Aykırı Sorular’da kendine sormuş.
Kendinle tanışmaya hazır ol!
Terapi Defteri’nin sloganlarından birine bayıldık! Deliler gibi seviyorsan bir adım geri git. Aklıselim bir şekilde sevmeye başlayınca iki adım ilerle. Gerçekten insan kendini aşkta kaybetmeye çok meyilli! Ama kendini sevmeyi öğrenmeden kimseyle kurduğumuz ilişki doğru olmuyor galiba.
Tatilde gerilim mi arıyorsunuz?
Dünyanın okuduğu ve çok beğendiği, Camilla Läckberg’in Saklı Çocuk’u bir solukta okunuyor. Dedektif Patrik ve eşi Erica bir sürü gizemi öylesine ustalıkla çözüyor ki, hayran olmamak elde değil. Tatilde okuyacak heyecanlı bir kitap arıyorsanız, Saklı Çocuk biçilmiş kaftan. Ama dikkat edin, öyle sürükleyici ki, denize girmeyi bile unutabilirsiniz…
Umutsuz günlere umut olacak bir kitap
Matematik Köyü’nün Delisi’ni okuduğunuzda, Aziz  Nesin’in bu ülkeye nasıl bir emanet bıraktığını daha iyi anlayacaksınız. Ali Nesin çevresindekileri de özgürleştirmek için mücadele eden bir ÖZGÜR RUH. Okuyun, umutsuz günlerinizde umudunuz olacak bu kitap.
Distopya sevenler burada mı?
Distopya severleri de unutmadık. Açlık Oyunları ile The Bachelor arasında bir yerde duran uluslararası çok satan Beni Seç serisi ile henüz tanışmadıysanız işte şimdi tam sırası. Öyle eğlenceli ve ustaca kurgulanmış ki okumaya doyamıyorsunuz. Seriyi takip edenler için ise beşinci kitabı Taç’ın çıktığını da not düşelim.
Hiç seksi bir uzaylıyla tanıştınız mı?
Seksi bir uzaylı ile tanışmak sizi de heyecanlandırmıyor mu? O zaman Lux’un ilk kitabı Obsidiyen’i elinize aldığınız anda bitirmeye; Katy’nin gözünden Daemon’ı tanımaya ve onun karşı konulmaz cazibesine kapılmaya hazır olun. Lux serisinin tüm kitaplarını okuyanlara da bir müjdemiz var: yeni çıkan Unutulmuş ile bu efsanevi aşkı bir de Daemon’dan dinleyeceksiniz!
Tutkulu, romantik ve vahşi!
New York Times çok satanlar listesi yazarlarından Sarah J. Maas’tan tutkulu, romantik ve vahşi bir efsane: Dikenler ve Güller Sarayı serisi. Nefes kesici bir macerayı ve beklenmedik büyüleyici bir aşkı anlatan bu roman George R. R. Martin tarzını seven kitap kurtları için ideal!

Yaz demek en sevilen kitapları okumak demek derken çocukları da unutmadık.

Minecraft çılgınlığı bitmez!
Minecraft çılgınlığı bir hayran kurgusu (fan-fiction) ile devam ediyor. Elementia Günlükleri bu oyunun içinde geçen heyecanlı mı heyecanlı bir serüven! Çocuklarınızı çok sevdikleri bir oyun ile edebiyatın sihirli dünyasına çekmek için birebir!
Modern dünya ve mitoloji çakışırsa?
Percy Jackson ve Olimposlular serisini okumayan kalmadı sanırız. Çok sevilen yazar Rick Riordan, yeni serisi Magnus Chase ve Asgard Tanrıları’nın ilk kitabı Yaz Kılıcı’yla bir kez daha baş döndürücü bir dünyanın kapılarını açıyor. Esprili ve sürükleyici anlatımıyla tam bir tatil kitabı!
Bu kraliyet ailesi çok garip
Olmadık terslikler, komik maceralar ve görüp görebileceğiniz en garip kraliyet ailesi, Kraliyet Dadıları’nda öğretim yılının yorgunluğunu kahkahalarla atmak isteyen küçük okurları bekliyor.
Sakız Sardunya ile hâlâ tanışmadınız mı?
Elif Şafak’ın yarattığı çevre dostu karakter Sakız Sardunya ile çocuklar tatil boyunca yaratıcılıklarını konuşturacaklar! Hem Sakız Sardunya’nın macerasını okuyup hem de Eğlence Günlüğü ile yazacak, çizecek, bilmece ve bulmacaları çözerken çok eğlenecekler!

Karlar Ülkesi efsanesi bitmez!

Karlar Ülkesi’ne doyamayan küçükler, Anna ve Elsa’nın büyüleyici macerasında kaybolmaya yaz tatilinde de devam edecekler. Ama bu kez, hikâyeyi bir de ikiyüzlü Prens Hans’tan dinleyecekler. Maceraya yeni bir bakış açısı getiren Donmuş Bir Kalp, küçük okurları çok sevdikleri Anna, Elsa, Olaf, Kristoff ve Sven gibi kahramanlarla bir kez daha buluşturacak!

Hiç yorum yok:

Mavi Yeşil Karadeniz Turu